Tuindersgebied

Oké, het kostte wel wat moeite en aandringen maar uiteindelijk heb ik me begin 2018 laten overhalen om mee te doen met de eerste verkiezing tot dorpsfotograaf van Heemskerk.
De foto’s moesten over Heemskerk gaan en ik wilde de meest voor de hand liggende onderwerpen als Assumburg en Marquette vermijden. Na veel zoeken heb ik gekozen voor de foto’s die als eerste vier getoond worden in de galerij hieronder: de bankjes in het landschapspark bij Assumburg, kassen aan de Oudendijk, het beeld van Maerten van Heemskerck en de gerenoveerde boerderij langs de Rijksstraatweg.

Tijdens de gezellige verkiezingsavond bleken er echt mooie inzendingen van de andere negentien deelnemers bij te zitten dus ik was eerlijk gezegd best verrast toen mijn naam op het scherm verscheen als winnaar van de titel. En dan gebeurt er ineens veel. Heel veel. De aandacht op de avond zelf en tijdens de nasleep ervan was overweldigend en erg leuk om mee te mogen maken.

Maar er moest ook nog wat gedaan worden als officiële dorpsfotograaf.

Samen met de jury is gekozen voor het thema “het tuindersgebied”. Gedurende een jaar zou iedere twee maanden een nieuwe foto worden toegevoegd aan de expositie in het gemeentehuis van Heemskerk. In totaal kwamen er dan aan het einde van de periode zes foto’s te hangen binnen het thema. Natuurlijk zijn er veel meer foto’s gemaakt dan alleen deze zes dus het leek mij leuk de periode af te sluiten met een overzicht van mijn meest favoriete foto’s van de serie als samenvatting en afsluiting van een jaar als dorpsfotograaf.

Deze afgelopen twaalf maanden ben ik op allerlei tijdstippen en in allerlei weersomstandigheden regelmatig te vinden geweest in dit prachtige gebied. Dit gebied dat je denkt te kennen maar waar toch zoveel meer te zien is als je echt kijkt. Dit jaar was een geweldig leuke en vooral leerzame ervaring. Leerzaam als fotograaf maar zeker ook als Heemskerker.

Inmiddels hebben tien foto’s uit deze serie ook nog een mooie plek gekregen in de gang van Buurtcentrum d’Evelaer.
Ook de serie van 6 foto’s die eerder in het gemeentehuis hingen hebben een mooie herbestemming gekregen in de omgebouwde koelruimte voor de opslag van bloemen van Winterflow Workshops
En ze hangen daar perfect op hun plek, zo midden in het gebied waar de foto’s gemaakt zijn…

+see all tags